Tietokirja: Teinin mieli – opi ymmärtämään nuorta. Lue lisää.

Psykologi Leea Stenvall logo

Psykologi Leea Stenvall (ent. Mattila)

MindLink blogi

MindLink-blogissani käsittelen omaa työtäni sekä erilaisia lapsiin, perheisiin ja mielenterveyteen liittyviä ilmiöitä ja psykologiatiedettä niiden takana.

Leea Stenvall

Blogiarkisto

Uutisia: uusi sukunimeni Stenvall

Ihanat lukijani, tässä tulee rakkaudentäyteisiä uutisia! Saanko esitellä uuden nimeni: Leea Stenvall. Menin naimisiin ja halusin ottaa puolisoni sukunimen.

Lomalla!

Hei! Minä ja blogi lomailemme juhannuksesta eteenpäin. Palaan töihin elokuulla. Loman ja blogitauon aikana luvassa on kuitenkin yksi postaus: piipahdan jossain vaiheessa tänne kertomaan teille mieltäni pakahduttavia, henkilökohtaisia hyviä uutisia.

Näin tuet lapsen tunnetaitoja ja kaverisuhteita

MLL:n jäsenlehden Lapsemme-lehden numero 1/2024 on ilmestynyt kiusaamisteemalla. Lehden keskiosan otsikko lupaa: Näin tuet tunnetaitoja ja kaverisuhteita.

Teini uusperheessä

elmikuun pakkasilla istuin kahvilla kauniissa Hakaniemen hallin kahvilassa lastenpsykiatri Janna Mannisen sekä Suomen uusperheiden Liitto ry:n toiminnanjohtaja Kirsi Heikinheimon sekä hankesuunnittelija Maareta Karhun kanssa.

Kymmenen faktaa isompien lasten unen tukemisesta

Pikkulasten nukkumisesta ja unesta puhutaan paljon. Itsellänikin aihe on jatkuvasti mielenpäällä, kun pidän Pikkujätti Järvenpäässä uniohjauksia vauvojen sekä taaperoiden perheille.

Onko lapselle haitallista, jos vanhempi ei halua tai ehdi leikkiä? HS-haastatteluni

Hesarin toimittaja jututti minua lasten kanssa leikkimisestä. Syntyi kiva juttu, jossa korostan leikkisyyden merkitystä - en niinkään yhteistä esineleikkiä.

Kiintymysvanhemmuusperheiden KiVa-podcastin vieraana – aiheena teini-ikäisten tunnetaitojen tukeminen

Toukokuussa Kiintymysvanhemmuusperheet ry vietti taas jo perinteeksi muodostunutta Lempeän kasvatuksen viikkoa. Tällä kertaa teemana oli Tunnetaidot - iloa vanhemmuuteen.

Uutuustuote leikki-ikäisten tunnetaitokehityksen tueksi: Miltä minusta tuntuu? -tarrapuuhakirja

Oppi & Ilo on monelle suomalaiselle lapsiperheelle tuttu rakastetuista lasten puuhakorteistaan ja -kirjoistaan.

HS Essee: Kun vanhempi kadehtii omaa teini-ikäistä lastaan

Toimittaja Katri Keihäri halusi selvitellä vanhempien lapsiin kohdistuvia kateuden tunteita ja aikoi kirjoittaa aiheesta omakohtaisen esseen Helsingin Sanomiin

Apu-lehden haastattelussa: Mentalisaatio auttaa teinin kanssa

Toimittaja Venla Rossi kirjoitti Apu-lehdelle jutun Teinin mieli-kirjamme julkaisuun liittyen. Hän sai tekstiin kivasti tiivistettyä kirjamme sanomaa - tieteellisen tutkimustiedon ja tutkijoiden kommenttien siivittämänä.

Ylen uusi Yhden hengen huone-podcast auttaa lapsia kohtaamaan pelkoja ja puhumaan niistä

Yle on julkaissut Areenassa kivan podcast-sarjan alakoululaisille lapsille: Yhden hengen huone. Kyseessä on sopivan jännittävä kummitustarinoiden kokoelma, jota voi kuunnella yhdessä aikuisen kanssa.

Ylen Abitreenit: Käytkö ylikierroksilla? Miten elintapasi tukevat oppimistasi? Testaa itsesi

Ylen Abitreenit-toimitus kutsui minut laatimaan ylivireystestin, jonka pohjalta kuvattiin ja he toimittivat tuon jutun verkkoon TÄÄLLÄ. Testistä löytyy yhdeksän kysymystä, ja niiden perusteella saa suuntaa antavan arvion siitä, millä tolalla oma palautuminen on. Käy kokeilemassa!

Lapsen kaverisuhteiden tukeminen vanhempana

Lapsen kaverisuhteet merkitsevät ennenkaikkea iloa ja jakamista! Koska lapset vasta harjoittelevat sosiaalisia taitoja, on heillä taipumusta myös ajautua herkästi isompiin ja pienempiin konflikteihin.

Huomenta Suomi -aamuohjelman haastateltavana 18.2.24

Teinin mieli-kirja sai kivaa näkyvyyttä MTV3:n Huomenta Suomi-ohjelmassa viime sunnuntaina. Kävimme silloin Maikkarilla Jannan kanssa Teresa Meriläisen haastattelemana keskustelemassa nuorten kehityksestä ja vanhemmuudesta.

Äidin ja teinityttären tärkeä suhde

Mannerheimin Lastensuojeluliitolla ja Aamos Kuntoutus- ja terapiapalveluilla on yhteinen hanke: Tyttö olet helmi! -projekti, jossa tuetaan etäohjauksellla yläasteikäisiä tyttöjä ja heidän äitejään. Projekti pohjautuu mentalisaatioteoriaan - sen ymmärtämiseen, että mielen huomioiminen lisää hyvinvointia ja tunneyhteyttä suhteissa.