Psykoterapia (aikuisten ja nuorten yksilöpsykoterapia, integratiivinen viitekehys)
Teen sekä lyhytpsykoterapioita (10-20 käyntiä) että pitkiä hoitoja. Olen Kelan hyväksymä kuntoutuspsykoterapioiden palveluntuottaja. Voit hakeutua psykoterapiaan myös vakuutuksen maksusitoumuksella tai itse maksaen. Vastaanottoni sijaitsee Helsingissä. Psykoterapia voi toteutua toivoessasi kokonaan tai osittain etänä.
Voit kysyä ajankohtaista paikkatilannettani sähköpostitse.
Psykologi-psykoterapeutin vastaanotto
Psykologin vastaanotolleni voit tulla kertaluontoisesti tai varata useamman käynnin.
Asiakkaakseni voi hakeutua minkä tahansa ikäinen lapsi, nuori, aikuinen, vanhempi, vanhemmat tai perhe.
Asiakkuustiedustelut omalle läsnä/etävastaanotolleni sähköpostitse.
Pikkujätti Järvenpään vastaanottoni suora verkkoajanvaraus tästä tai p. 010 380 8000 (Puhelun hinta on 0,08 €/min + paikallisverkkomaksu tai matkapuhelumaksu).
Unikoulu Pikkujätti Järvenpäässä
Olet lämpimästi tervetullut unikouluvastaanotolleni, joka on tarkoitettu yli 6kk ikäisten vauvojen ja taaperoiden sekä leikki-ikäisten uniongelmaisten lasten vanhemmille. Unikoulun tavoitteena on yksilöllisen lempeän ohjauksen ja kaksi viikkoa pidettävän unipäiväkirjan avulla katkaista lapsen valvottamisen aiheuttama väsymyskierre ja luoda perheellenne sopivat nukkumistavat.
Unikoulu sisältää:
- Käynnin lastentautien erikoislääkäri Anna Huhtalalla (60min)
- Psykologin tapaamisen ja yksilöllisen unikoulusuunnitelman laatimisen (60min)
- Kirjallista materiaalia
- Psykologin puhelinkonsultaation
- Psykologin seurantakäynnin (45min)
Verkkokurssi: Uhmasta yhteyteen eli näin opit rauhoittamaan lapsesi uhman
Verkkokurssiini pääset TÄSTÄ LINKISTÄ.
Tämä minun ja lastenpsykiatri Janna Rantalan tekemä videoverkkokurssi tulee tueksesi, kun:
- haluat toimia kaikenikäisten lasten uhma- tai kiukkukohtauksissa tavalla, joka edistää lapsen kehitystä
- olet huolissasi oman pinnan katkeamisesta
- olet eri mieltä kumppanisi kanssa lapsen kasvatuksesta näissä tilanteissa
- olet ylipäätään kiinnostunut lapsen mielen kehityksestä ammatillisesti tai omassa elämässäsi
- haluat lisätä arkeenne hyviä hetkiä ja vahvistaa suhdetta lapseen.
Somessa: #uhmastayhteyteen
Theraplay
Theraplay on lapsen ja vanhemman suhdetta lujittavaa vuorovaikutushoitoa, johon lapsi ja hoivaaja osallistuvat yhdessä. Se voi toteutua kotikäynteinä tai paikallisen sote-yksikön tiloissa pääkaupunkiseudulla. Kysy maksusitoutumusta kuntasi sosiaali- tai terveydenhuollosta.
YLEISIÄ TULOSYITÄ VASTAANOTOLLENI:
Psyykkinen kärsimys, kriisit ja elämäntilanteet
Elämässä voi tapahtua asioita, joiden vuoksi mielen valtaa esimerkiksi epävarmuus, avuttomuus, pelko tai toivottomuus. Ihmissuhteissa koetut pettymykset tai eletyn elämän kuorma saattaa alkaa tuottamaan hätää. Älä jää silloin yksin! Keskusteluapu tarjoaa mahdollisuuksia kasvaa ihmisenä ja voida paremmin. Avun hakeminen ei ole heikkoutta, epäonnistuminen tai häpeä, vaan ihmisen sisäistä vahvuutta, tervettä kykyä tukeutua toisiin ja oikeutta hyvinvointiin.
Raskausaika
Raskaus on herkkää aikaa ja valtava siirtymä elämässä. Vanhemmaksi kasvamisen ristiriitaiset tunnelmat tai raskauden psyykkinen kuormittavuus saattaa joskus yllättää, vaikka muuten asiat olisivatkin hyvin. Raskausajan masennus on yleistä. Suhdetta syntyvään lapseen saattaa olla vaikea löytää, se saattaa olla huoliväritteinen tai pelkästään kielteiseltä tuntuva. Synnytys voi eri syistä myös pelottaa. Ota yhteyttä, tilannetta voidaan helpottaa!
Vauvojen ja pikkulasten kehitykselliset vaiheet. Unikoulu
Pikkulapsivuosiin liittyy monenlaisia vaiheita. Esimerkiksi syömiseen, siistiksi oppimiseen, vuorovaikutuksen haasteisiin ja kehityksen ikätasoisuuteen liittyvät huolet ovat yleisiä. Psykologin apua kannattaa myös harkita päiväkodin tai neuvolan ilmaistua huolta lapsesta. Vauva- ja taaperoikäisten uniongelmiin on tarjolla yhdessä Pikkujätin lastenlääkärin kanssa toteutettava unikouluohjaus, johon kuuluu laaja lastenlääkärin tutkimus, psykologin yksilöllinen ohjauskäynti ja psykologin seurantakäynti.
Koululaisten ja nuorten oireet
Keskittymispulmat, käytöspulmat, kommunikaatio, ahdistuneisuus, mielialaongelmat, pakko-oireet tai -ajatukset, kaverisuhteet ja oppimiseen liittyvät asiat ovat usein keskeisiä tämän ikäisten haasteita. Kriisit ja elämänmuutokset, kuten läheisen vakava sairastuminen tai ero vaikuttavat yleensäkaikkiin perheenjäseniin omalla tavallaan ja sitä kautta koko perheen dynamiikkaan ja hyvinvointiin. Ehkä tarvitaan turvallista tapaa ottaa joitakin asioita puheeksi perheessä lasten kanssa.
Vanhemmuus
Vanhempien keskinäiset kasvatuspohdinnat ja toimintatapojen valinta saattavat johtaa keskustelemaan psykologin kanssa. Joskus vanhemman omat taustalla olevat kipeät kasvukokemukset voivat vaikuttaa nykyhetkessä selviytymiseen tai vanhemmuuden kokemukseen. Niitä voidaan halutessa tutkia yhdessä ja pyrkiä ratkaisemaan keskusteluavun turvin. Lapsen oireillessa vanhemmasta saattaa tuntua turhauttavalta tai surulliselta. Toisia saattaa mietityttää: ”Millainen äiti tai isä olen? Millainen haluaisin olla?”